Bloggen | Alles is al gezegd

Denk er maar eens over na. Alles is al eens gezegd. Over alles is al eens geblogd. Behalve over de dingen die nog moeten komen. Maar er is altijd iemand die al eens geschreven over waar jij over wilt schrijven. Er is zelfs al eens iemand geweest die geschreven heeft over dat alles al eens geschreven is. Ja, volg je me nog? Originaliteit in schrijven is lastig. Maar het kan wel. Ondanks dat alles al eens geschreven is.

De BeautyBlogger

Je rende zo snel je kon naar de winkel om die ene nieuwe mascara te kopen. Thuis even snel geprobeerd en foto’s gemaakt. Nu snel zitten om er een knallende review over te schrijven. Even nakijken of alles klopt en of er geen spelfouten te vinden zijn. De foto’s nog even wat aanpassen. Inplannen voor morgenochtend 06.00 uur. Jij bent de eerste! Nou goed, dat denk je op dat moment. Je was namelijk heus niet de enige beautyblogger die alles hup-hup gedaan wilde hebben. Jouw artikeltje komt de volgende ochtend online. Net als de drie vrijwel identieke andere artikeltjes van andere bloggers. Daar gaat je originaliteit! En je had nog wel zo je best gedaan.

De DIY-blogger

Je zit bomvol inspiratie. Ja, dit kan op deze manier geverfd worden. En dat is ook nog eens makkelijk voor een ander om te doen. Oh, maar je kunt ook een Mason Jar gebruiken om heel creatief mee aan de slag te gaan. Je hebt inspiratie te over. Lijm hier. Glitter daar. Wauw! Nu de foto’s die je stap voor stap genomen hebt uploaden. Even een leuk blogje omheen schrijven et voilá: Een leuke DIY vol creativiteit. Maar als je op google zoekt (om te kijken hoe hoog je scoort), zie je opeens dat je pas op pagina 26 staat. Er bestaan al veel DIY’s met Mason Jars, lijm en glitter. Oh.

De MamaBlogger

Jouw kind is het leukste kind dat er bestaat. Echt waar. Geen enkel ander kind is zo leuk of zo knap als dat van jou. Alles dat jouw kind meemaakt is boeiend. Speciaal. Hoogbegaafd. Dat snapt natuurlijk iedereen. Daarom schrijf je een uitgebreid blogje over een knutselwerkje van je kind. Ja, jouw kindje kan er wat van. Jouw kind is dan misschien pas 4, maar jouw kindje mag al helemaal alleen met de schaar. Jouw kind is gewoon de bom. Je maakt een paar (of honderd) foto’s van het kunstwerkje. Met kind erbij, natuurlijk. Zo’n mooi kind, daar wil iedereen naar kijken. Je kletst er een blogje omheen. Publiceren. Je verwacht een hoop ‘oeh’ en ‘ahhh’. Maar het blijft nogal stil. Waarom vind niemand dit boeiend? In je woede ga je langs andere mamablogs. En dan valt je opeens op: Oh. Ieder kind kan knutselen.

Natuurlijk schrijven mensen over dezelfde onderwerpen. We komen dezelfde dingen tegen. Beautybloggers kopen dezelfde producten. DIY-bloggers kunnen niet elke dag een origineel idee bedenken. Mamabloggers hebben kinderen die allemaal door dezelfde fases gaan. Het zij zo. Maar hoe kun je dan toch nog zó bloggen dat je artikeltjes interessant blijven? Hoe zorg je ervoor dat je niet hetzelfde bent als al die andere bloggers? Eigenlijk is hier geen direct antwoord op. Het enige dat je kunt doen, is zorgen dat wat je schrijft persoonlijk blijft. Zelfs als beauty- en DIY-blogger. Door een bepaalde achtergrond bij de foto’s van je producten. Door jouw personal-touch toe te voegen aan een DIY. Door te praten over jouw persoonlijke ervaringen als mama. Zolang jij niks overneemt van een ander. Zolang alles dat je schrijft uit jou komt. Zolang je dicht bij jezelf blijft, staat het er toch al anders? Over alles is al eens geschreven. Maar maakt dat nu echt zoveel uit?

Kortlopende reisverzekering vergelijken

2 gedachten over “Bloggen | Alles is al gezegd”

  1. Hihi lol that’s true. Iemands schrijfstijl kan ook heel veel schelen en het uniek maken.

  2. Het is toch ook vooral de persoon achter de blog waar je een klik mee moet voelen. Om dat te kunnen voelen moet een blogger inderdaad dicht bij zichzelf blijven! Ik vergelijk het volgen van een blog ook een beetje met het kijken van een real life soap….

Reacties zijn gesloten.