Bloggen | Alles is al gezegd

Denk er maar eens over na. Alles is al eens gezegd. Over alles is al eens geblogd. Behalve over de dingen die nog moeten komen. Maar er is altijd iemand die al eens geschreven over waar jij over wilt schrijven. Er is zelfs al eens iemand geweest die geschreven heeft over dat alles al eens geschreven is. Ja, volg je me nog? Originaliteit in schrijven is lastig. Maar het kan wel. Ondanks dat alles al eens geschreven is.

De BeautyBlogger

Je rende zo snel je kon naar de winkel om die ene nieuwe mascara te kopen. Thuis even snel geprobeerd en foto’s gemaakt. Nu snel zitten om er een knallende review over te schrijven. Even nakijken of alles klopt en of er geen spelfouten te vinden zijn. De foto’s nog even wat aanpassen. Inplannen voor morgenochtend 06.00 uur. Jij bent de eerste! Nou goed, dat denk je op dat moment. Je was namelijk heus niet de enige beautyblogger die alles hup-hup gedaan wilde hebben. Jouw artikeltje komt de volgende ochtend online. Net als de drie vrijwel identieke andere artikeltjes van andere bloggers. Daar gaat je originaliteit! En je had nog wel zo je best gedaan.

De DIY-blogger

Je zit bomvol inspiratie. Ja, dit kan op deze manier geverfd worden. En dat is ook nog eens makkelijk voor een ander om te doen. Oh, maar je kunt ook een Mason Jar gebruiken om heel creatief mee aan de slag te gaan. Je hebt inspiratie te over. Lijm hier. Glitter daar. Wauw! Nu de foto’s die je stap voor stap genomen hebt uploaden. Even een leuk blogje omheen schrijven et voilá: Een leuke DIY vol creativiteit. Maar als je op google zoekt (om te kijken hoe hoog je scoort), zie je opeens dat je pas op pagina 26 staat. Er bestaan al veel DIY’s met Mason Jars, lijm en glitter. Oh.

De MamaBlogger

Jouw kind is het leukste kind dat er bestaat. Echt waar. Geen enkel ander kind is zo leuk of zo knap als dat van jou. Alles dat jouw kind meemaakt is boeiend. Speciaal. Hoogbegaafd. Dat snapt natuurlijk iedereen. Daarom schrijf je een uitgebreid blogje over een knutselwerkje van je kind. Ja, jouw kindje kan er wat van. Jouw kind is dan misschien pas 4, maar jouw kindje mag al helemaal alleen met de schaar. Jouw kind is gewoon de bom. Je maakt een paar (of honderd) foto’s van het kunstwerkje. Met kind erbij, natuurlijk. Zo’n mooi kind, daar wil iedereen naar kijken. Je kletst er een blogje omheen. Publiceren. Je verwacht een hoop ‘oeh’ en ‘ahhh’. Maar het blijft nogal stil. Waarom vind niemand dit boeiend? In je woede ga je langs andere mamablogs. En dan valt je opeens op: Oh. Ieder kind kan knutselen.

Natuurlijk schrijven mensen over dezelfde onderwerpen. We komen dezelfde dingen tegen. Beautybloggers kopen dezelfde producten. DIY-bloggers kunnen niet elke dag een origineel idee bedenken. Mamabloggers hebben kinderen die allemaal door dezelfde fases gaan. Het zij zo. Maar hoe kun je dan toch nog zó bloggen dat je artikeltjes interessant blijven? Hoe zorg je ervoor dat je niet hetzelfde bent als al die andere bloggers? Eigenlijk is hier geen direct antwoord op. Het enige dat je kunt doen, is zorgen dat wat je schrijft persoonlijk blijft. Zelfs als beauty- en DIY-blogger. Door een bepaalde achtergrond bij de foto’s van je producten. Door jouw personal-touch toe te voegen aan een DIY. Door te praten over jouw persoonlijke ervaringen als mama. Zolang jij niks overneemt van een ander. Zolang alles dat je schrijft uit jou komt. Zolang je dicht bij jezelf blijft, staat het er toch al anders? Over alles is al eens geschreven. Maar maakt dat nu echt zoveel uit?

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Bezoekers en je bounce rate

Je bounce rate: Je hebt het misschien al bij Google Analytics zien staan. Je bounce rate geeft aan hoeveel procent van je bezoekers maar één pagina van je blog bezoekt en weer vertrekt. Hoe krijg je dit percentage omlaag: Hoe zorg je dat je bezoekers meer pagina’s bekijken en dus langer op je site blijven? Ik geef je een paar tips.

Zorg ervoor dat je een fijne schrijfstijl hebt en een duidelijk lettertype. Ik geef het toe. Ik ben een sucker voor kleine, lichte letters op mijn blog. Heel zonde, want dat kan veel bezoekers wegjagen. Daarom heb ik er nu voor gekozen een duidelijker lettertype te nemen dat donkerder is. Probeer je letterkleur niet te licht te maken, kleurcode #999 is licht genoeg en toch nog leesbaar. Het is natuurlijk geen must, maar wel zo fijn voor je lezers. Ook zijn standaard lettertypes zoals Arial, Verdana of Georgia het prettigst te lezen. Dit omdat we ondertussen gewend zijn aan deze fonts. Kijk anders even op Google Fonts, hier staan allerlei fonts die je kunt gebruiken op je website en die leesbaar zijn!

Een duidelijk menu en een goed zichtbare zoekbalk. Deze twee dingen zorgen ervoor dat je bezoekers gemakkelijk door kunnen naar andere pagina’s. In je menu heb je een pagina over jezelf, een pagina over je blog en misschien nog wel meer pagina’s staan die de aandacht van een bezoeker trekken. De zoekbalk zorgt ervoor dat je bezoeker gemakkelijk op zoek kan gaan naar een onderwerp dat ze hopen te vinden op jouw site. Heb je een beautyblog, zou er bijvoorbeeld gezocht kunnen worden naar ‘mascara’. Heb je daar dan een aantal blogjes over, worden deze ook gelezen!

Categorieën en tags zijn duidelijk aangegeven. Ikzelf blader graag door een site door de tags te bekijken bij een blog. Ik kom vaak binnen via Bloglovin en Twitter (en dat zullen meer van je bezoekers doen). Als er dan bij een blog tags staan die mij aanspreken, klik ik daarop en kom ik op die manier bij andere blogjes met hetzelfde onderwerp/dezelfde tags. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de categorie waarin je je blogjes plaatst. Zorg daarom dat je tags en categorieën duidelijk aangeeft per blogje of zelfs in de sidebar van je blog.

Intern linken. Klinkt lastiger dan het is. Intern linken betekent dat je in je eigen blogjes linkt naar andere blogjes van jezelf die te maken hebben met hetzelfde onderwerp. Heb je bijvoorbeeld vorige week een blog geschreven over je verhuizing en schrijf je nu over de verbouwing, link dan nog even door naar je blogje over de verhuizing. Als je een nieuwe bezoeker hebt, kan diegene doorklikken naar het begin van het verhaal. Prettig voor je lezers, maar ook goed om je bounce rate percentage omlaag te halen!

Gebruik plug-ins. Misschien twee dingen waar jij je niet echt mee bezig houdt. Er zijn namelijk ook een aantal plug-ins die ervoor zorgen dat je bezoekers met gemak kunnen doorklikken naar andere blogs die je geschreven hebt. Denk hierbij aan de Popular Posts plug-in en de Related Posts plug-in. De Popular Posts plug-in is een plug-in die jouw populairste blogjes in je sidebar of footer plaatst (ik denk dat je dat aan de naam al kon raden, haha). Je kunt hier zelf aangeven hoeveel blogjes er getoond worden, of er plaatjes (thumbnails) bij moeten komen en of je daarbij aan wilt geven hoe vaak het blog bekeken is of erop gereageerd is. Bij de Related Posts plug-in komen er relevante blogjes te staan onder een blog.

Zorg voor een mooi design. Niet heel onbelangrijk is een mooi en overzichtelijk blog. Mooie foto’s, goede kleurcombinaties, een leuk logo. Dat zijn allemaal dingen die er toch ook voor zorgen dat mensen blijven hangen op je site. Een overzichtelijke sidebar waarin alles netjes is aangegeven (en dus ook de categorieën, tags of Popular Posts) is natuurlijk ook heel fijn voor je bezoekers. Ga voor een leuk logo zelf aan de slag. Ben je zelf niet iemand die hier wat mee kan? Zoek dan iemand die het voor je kan doen of iemand die het tegen betaling voor je doet.

En zoals ik al eerder aangaf, is dit alles natuurlijk geen must. Het zijn fijne richtlijnen voor het krijgen van een minder hoog bounce percentage. Natuurlijk blijven er bezoekers die binnenkomen en meteen weer weg klikken. Je bounce rate op 0% krijgen, lijkt me niet mogelijk. Nou, goed… Wie weet. Maar je bounce rate omlaag halen is zeker niet al te moeilijk!

Alles doet het weer!

Misschien ben je in de afgelopen drie dagen op NoahJade.nl geweest (lief van je!) en heb je het al gezien. De site lag eruit. Helemaal. Er was een fout in de database. Dat was er niet echt, dat stond er. Er was namelijk een enorme storing bij MijnDomein. En aangezien ik daar gehost ben, lag de site eruit. En niet een uur, nee. Drie dagen! De grootste storing die MijnDomein ooit gehad heeft.

Deze storing betekent voor mij dat ik de site niet kon updaten. Ook kon ik niet achter de schermen aan de slag. Aan de slag met het maken van lay-outs bijvoorbeeld. Dus dat was even balen. Voor mij en voor de mensen die wachten op hun nieuwe lay-out. Sorry! Maar zodra alles gisteren weer online kwam, ben ik aan de slag gegaan. Allereerst is er een verandering geweest die jullie allemaal kunnen zien: Een nieuw uiterlijk voor NoahJade.nl! Niet heel drastisch, maar toch even wat anders. Een nieuwe header. Blauwe accenten. Ik vind het leuk, zo! Ook ben ik bezig met het maken van een blogroll. Als je interesse hebt om met jouw blog in de lijst te komen, laat het me weten! Sowieso voeg ik blogjes toe die ik dagelijks bezoek, maar voor de zekerheid kun je me mailen. Of je laat een reactie achter met daarin dat je ook op de blogroll wilt komen te staan!

Oh, de NoahJade Facebookpagina heeft sinds gisteren 100 likes! Echt heel leuk. Wist je trouwens dat ik heel actief ben op Twitter en Instagram? Je mag me natuurlijk ook volgen op Bloglovin. Handig, mocht MijnDomein ooit weer platliggen. Laten we hopen dat het niet meer gebeurt, maar you never know! Zo. Volgens mij zijn we weer bijgekletst. Wat vind jij van de nieuwe lay-out? En heb jij ook gemerkt dat er sites uitlagen door de storing van MijnDomein?

Alpro Sojadrink +1 Complete Care

Jeetje, wat een naam alleen al. Om zo even uit te typen. Hopen dat het wel netjes past, zo lang. Haha. Maar goed, waarom heb ik het hierover? Wij kregen een pak van deze sojadrink van Alpro opgestuurd om te kijken wat we ervan vonden. En omdat ik niet iemand ben die snel over producten blogt, heeft het toch wel wat te betekenen dat ik er een stukje over schrijf.

Oké, om eerlijk te zijn: Ik lust geen sojamelk. Ik vind het dus gewoon echt heel vies. Bah. Yuk. Nasty. Maar goed, mijn kinderen zijn allebei niet zo lastig als ik en de Alpro Sojadrink +1 Complete Care leek me toch wel gezond. Dus toen ik benaderd werd om een pak uit te laten proberen door mijn kindjes, dacht ik: Oké, dan kunnen we het een keer proberen. Ik loop er zelf niet eens naartoe in de supermarkt. Puur omdat ik het zelf niet lust, haal ik het ook niet voor Jayden en Kayla. En hoewel ik wel eten voor ze koop dat ik zelf niet lust, denk ik eerlijk gezegd gewoon niet aan sojamelk. Oeps.

De volgende dag was het pakketje al binnen! Ik stond er zelf even van te kijken. ‘s Ochtends vroeg kwam het al. En de kindjes zijn altijd heel enthousiast – lees: ‘Wat zit daarin?’ ‘Mag ik het open maken?’ ‘Heeft de postbode dat gebracht?’ Non-stop. Dus iedereen lekker nog in pyjama aan de grote tafel en de kindjes een grote beker met een klein beetje sojamelk erin. Even laten proeven. Voor hetzelfde geld, vinden zij het ook niks en dan heb ik al enorme bekers ingeschonken. Het klinkt stom, maar het was best even spannend. Van die grote vragende ogen en ik zat daar al een beetje vies te kijken naar de sojamelk (haha, ik ben geen goede reclamemaker – sorry). En toen mochten ze allebei een slok nemen. Heel voorzichtig.

Series kijken op Netflix

Je ziet ze wel vaker langskomen. De bloggers die vertellen over hun favoriete series. Of zelfs documentaires. En vaak zijn die series/docu’s op Netflix te vinden. Dit artikeltje is geen advertorial. Ik ben gewoon echt zo gek op Netflix. Wij waren er onwijs snel bij toen Netflix in Nederland kwam. En nu? Nu kunnen wij hier in huis niet meer zonder. Ik heb een lijstje gemaakt met een paar van mijn favoriete Netflix-series. Fijn op de zondag!

♥ Lie to me Wat een geweldige serie. Echt. Ik kende de serie van reclames, maar had er nog nooit naar gekeken. Eigenlijk dacht ik dat het geen serie voor mij was. But boy, was I wrong. ‘Lie to me’ heb ik binnen een week helemaal gekeken. Nu kijk ik heel anders naar andere mensen. Vooral als ik twijfel aan hun eerlijkheid. Haha. Ik ben er zelf gewoon een leugen-expert van geworden. Er zijn vijf seizoenen. En ze staan allemaal op Netflix. Super, dus!

♥ Sherlock Yilmaz (mijn vriend) en ik waren al onwijs benieuwd naar deze serie. Maar om de één of andere reden zijn we er nooit aan begonnen. Toen we zagen dat de serie op Netflix stond, dachten we: ‘Nou, gaan we het toch maar kijken?’. Sherlock in een nieuw jasje. Maar toch niet! Deze serie is heel gaaf in elkaar gezet. Elk seizoen zijn er maar drie afleveringen. Deze afleveringen duren wel negentig minuten. Dus ga er goed voor zitten. Oh, en als je tussendoor wilt plassen? Dat kan gewoon. Je kijkt Netflix, weet je nog? Haha.

♥ Breaking Bad Ik begrijp helemaal waarom deze serie zo goed scoort. Wauw! Wat een goed verhaal. Oké, eerlijk? Ik moest de eerste twee seizoenen echt heel erg inkomen. Eigenlijk wilde ik niet meer kijken. Het is dat Yil wel graag verder wilde kijken, hoor. Anders had ik gedacht: Heisenberg, meh. Maar nu? Nu denk ik: Oh my God, Heisenberg! Haha. Je gaat bij deze serie steeds meer geven om bepaalde personages. Andere personages zou je het liefst uit het raam gooien. Echt, echt een goede serie.

♥ Chuck Ja, ik ben misschien een beetje bevooroordeeld. Ik ben namelijk een beetje verliefd op Zachery Levi. De man met het mooiste gebit ter wereld. Echt! En voor de mannen is er Yvonne Strahovski. Een blonde spionne. Chuck zelf is een beetje een nerd. Te cute. Maar door omstandigheden zitten alle bad-guys achter hem aan. Het begint als een comedy. Maar eigenlijk is het gewoon een onwijs goed verhaal. Het einde is (voor de echte Chuck-lovers) heel sneu, maar ook heel gaaf. Ja, ben je al benieuwd?